Onefellow is opgericht door Thom Wijnalda, die als startende zzp’er steeds vaker gefrustreerd raakte over de brij van contracten en contacten bij het afnemen van producten en diensten die je nodig hebt als zzp’er. In verschillende accounts werken met diverse aanbieders met meerdere – vaak onduidelijke – overeenkomsten is niet wenselijk. Met bijbehorende oppervlakkige relaties. Niet echt wat je hoopt. Dus ging hij op avontuur om deze dienstverlening ongecompliceerd en persoonlijk te maken voor andere ondernemers. Zo ontstond Onefellow.
Wie zijn we?
We zijn onbevooroordeeld (zie ook ons statement MVO), ondernemend, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral open en eerlijk. Zo gaan we graag de samenwerking aan. Dit alles onder de stellige voorwaarde dat de samenwerking niemand uitsluit en waarbij winst zich kenmerkt door tevredenheid onder álle betrokken partijen! Samen maken we de wereld een stukje mooier. Zo dragen we graag ons steentje (of steentjes) bij. Lees ook onze blog “Voldoening bij zorgboerderij Groei”.
Onze missie
We zijn er voor onze professionals om bijzaken (onder meer administratie, contractuele zaken en bemiddeling naar een vervolgopdracht) uit handen te nemen, zodat zij zich focussen op hetgeen ze écht goed in zijn: het inzetten van hun waardevolle kennis bij de mooiste opdrachtgevers. Naast de professionals kennen we onze opdrachtgevers die op zoek zijn naar professionals met deze schaarse en/of bijzondere kennis. We doen zaken met opdrachtgevers in zowel de publieke als de private markt zoals ministeries, gemeenten, energiebedrijven en waterschappen, maar ook met banken, verzekeraars en platformorganisaties.
Maar er is meer.. De flexibele arbeidsmarkt verandert in een enorm tempo met als hoofdthema digitalisering en nieuwe technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hebben invloed op de manier waarop we onze kennis ontwikkelen, opslaan, beveiligen, delen en ontsluiten. ICT speelt hierin een cruciale rol waardoor de behoefte aan ICT-professionals toeneemt. We zien een gapend gat ontstaan tussen de vraag en het aanbod van schaarse en bijzondere ICT-professionals met name op het gebied van Agile, Cloud, Data en Security. Met alle gevolgen van dien. Wat als een organisatie geen beroep meer kan doen op geschikte en beschikbare security expert, maar deze wel dringend nodig heeft om bedreigingen van buiten te stoppen?
Hier willen we iets aan doen. Nee, hier gáán we iets aan doen. Met een stevig netwerk van specialistische ICT-professionals hebben we toegang tot een enorm waardevolle kennisbron. We verenigen deze specialistische professionals in kennisclusters. Met deze clusters bieden we hen een informele infrastructuur waarin zelfstandige professionals zich thuis voelen. Binnen deze clusters delen zij hun onder meer hun kennis en ervaring over opkomende trends met soortgenoten en bespreken (geanonimiseerde) casuïstiek van opdrachtgevers – bijvoorbeeld over de toenemende en opkomende schaarste. Vanuit onze expertise faciliteren we deze kennisclusters afhankelijk van de behoefte. Niets is verplicht.